dilluns, 10 d’octubre del 2011

Us presentem les GRANOTES!

Hola classe!
Nosaltres som el grup format per l'Estefania Mantas, la Mar Sanchez, la Núria Torres, la Marta Vico i en Jordi Vinyals i aquí teniu a les nostres tres granotetes!!

El seu nom científic és Hyla Cinerea. Són granotes nocturnes, és a dir, fan activitat quan la llum del sol desapareix. Són molt petites però salten molt i s'escapen (sempre que no siguin dins del terrari, el qual veureu més endavant) amb molta facilitat perquè rellisquen moltíssim.
Com podeu veure, són de color verd, tot i que no s'aprecia gaire la línia blanca que tenen pels costats.
Necessiten molta humitat i una temperatura ambient.

Però...


No us penseu pas que les tenim a una caixa de plàstic!! Ens ha portat la seva feina i també creativitat, però aquí teniu la seva llar on porten vivint una setmana!


Com podeu veure, el terrari, tot i no ser el gran que voldríem (d'alçada sobretot), hem pogut adaptar-lo a les necessitats de les nostres granotes.


Tenen una caseta per amagar-se a les hores diürnes, una planta, la qual també l'utilitzen d'amagatall com podeu veure a l'imatge que us posem abaix.


Vam trobar necessari posar-hi pedres perquè també s'amaguen a sota d'aquestes, però no patiu!! No s'esclafen!!
I també era necessari el petit estany que vam crear amb un tupperware i dues pedres. Vam comprar fibra de coco per tal que aguantés l'humitat i hi vam posar la molsa a sobre.
És molt important anar tirant aigua amb ajuda d'un dispersador d'aigua mínim tres cops al dia, tot i que cada poques hores anem fent-ho.

De moment les granotes viuen molt bé i tenen molta activitat a partir de les 17h, 18h. Sobretot quan les hi posem de menjar, que el que principalment mengen són mosquetes i algun que altre grill. També poden menjar saltamartins o insectes més grans, però encara pensem que són molt petites.

Les preguntes que principalment ens rondallen pel cap són:

- De què depenen bàsicament les granotes? Del menjar o de l'aigua?
- Què passaria si disminuís la humitat al terrari? O si augmentés o disminuís la temperatura?
- Si posem les granotes amb llum solar, tindrien una vida activa?
- Com ho fa una granota tant petita per saltar tant?
- Com sabem si són mascle o femella?
- Com ho fan per reproduir-se?
- ... Un llarg etc.

Esperem que us agradin les nostres petites!! A nosaltres ens encanten!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada