divendres, 21 d’octubre del 2011

La vida de les granotes

Després d'uns dies observant-les tant de dia com de nit, hem pogut verificar que la seva activitat és gairebé nula durant les hores solars, fins i tot els dies que està ennuvolat, les granotes dormen.

On dormen?
Bé, a l'hora de montar el nostre terrari vam pensar que seria interessant que les granotes tinguéssin una "caseta" on poder dormir, ja que havíem buscat una mica d'informació per internet sobre aquestes i ja sabíem que eren d'activitat nocturna. Així, ho vam creure adequat.
No obstant, ens hem adonat que si hi ha una granot a dins de la caseta, les altres dues no entren. Aquestes dues es queden recollides a qualsevol de les cantonades del terrari, però a la part superior!! No es queden pas al terra, que per a nosaltres seria el més normal, sinó que dormen enganxades a la paret o al sostre, com podeu veure a la fotografia.



Pel que fa a l'aigua que hi vam posar al terrari (aquell intent de bassa) ha estat tot un èxit.
Al principi crèiem que no servia de gaire perquè les granotes no s'hi ficaven. Al cap de la setmana o dels quinze dies, l'aigua va passar de ser transparent a agafar un color una mica més fosc. Va ser aquí quan vam pensar de canviar l'aigua per posar-ne de neta, per qüestió d'higiene.
No obstant i per a la nostra sorpresa, va ser quan va estar l'aigua més fosca quan les granotes es començaven a ficar-s'hi dins. I ara els encanta!! S'hi passen molta estona banyant-se.


Les nostres granotes s'han engreixat

Tot i que continuen sent unes granotes petites, mirant les fotos de quan les vam acollir a ara, podem dir que sí que s'han fet una micona més grans.
De fet, el menjar ja no són mosquetes perquè es queden amb gana, sinó que ja han passat a menjar sempre grills. Vam començar a donar-les grills petitons i ara ja es mengen grills que són quasi més grans que elles. Són tan grans, que d'un mos no se'l poden acabar i moltes vegades es veu una pota del grill penjant de la boca de la granota. Però és molt curiós, perquè s'ho va empassant bastant ràpid.
També hem de dir que per tal que no els hi falti de res, quan les hi donem els grills, aquests primer els "banyem" en uns polvos vitamínics per tal de donar vitamines a les nostres petites.


La propera entrada intentarem pujar un vídeo de com mengen les granotes, ja veureu què divertit!!

1 comentari: