dijous, 20 d’octubre del 2011

L'aventura de l'insecte pal!

Ja des del moment en què vam decidir-nos a viure l’experiència d’observar els insectes pal, sabíem que tindríem un bon aprenentatge per davant ja que cap de nosaltres havia cuidat mai un. Construir el terrari ens ha dut, primer de tot, a buscar informació sobre aquest mateix. Saber què necessita per sobreviure ha estat  la base d’un terrari. De què s’alimenta, quina temperatura ambiental necessita, quins elements decoratius necessita, com hem de posar-li l’aigua per beure... en definitiva, adaptar el terrari el més similar possible a l’entorn natural real de l’insecte pal. Vam descobrir que l’aliment que més li agrada és l’heura, que necessita l’aigua dosificada perquè si li posem en un pot sol pot entrar dins i ofegar-se, la lluminositat adequada i que la temperatura del laboratori ja és l’ideal del seu clima (20-25ºc aproximadament).

Després d’això, i ja per experimentar a fons l’animal en l’observació, vam decidir crear uns ítems per tal de veure la seva evolució en el període que el tinguéssim present. Els ítems són: Interacció amb el medi i entre ells, com responen als canvis de temperatura i lluminositat, creixement, investigació del mateix animal per dins i per fora i com es reprodueixen (dins d’aquest, descobrir per què la femella és més gran que el mascle).


A més de tot això, voldríem compartir alguns links d’interès que hem trobat a internet sobre l’insecte pal i que, a nosaltres, ens ha servit de molta ajuda.

En primer lloc, un llibre online sobre l’insecte pal:







En segon lloc enllacem un slidehsare sobre l’insecte pal i d’altres de la seva mateixa família:
I en tercer lloc, una página web que parla sobre el manteniment dels insectes pal:  
http://www.botanical-online.com/animales/fasmidos.htm





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada