diumenge, 30 d’octubre del 2011

Croac, croac...

Després d'una setmana més amb les nostres granotes, no hem observat cap canvi en el seu estil de vida.
Continuen menjant grills més gran que elles, es fiquen a l'aigua per refrescar-se i salten d'una banda del terrari a l'altra.
No obstant, sí que ha hagut un aspecte que volem destacar, i és que quan alguna d'elles s'amaguen dins la cova i al cap de l'estona surt, podem veure un canvi de color bastant important: són molt més fosques!!!
Hem tret la conclusió que, o les nostres granotes se saben camuflar o bé que la llum del sol les afecta.

  • Es relacionen entre elles?
La veritat és que no. Hem observat que cada granota fa la seva, mai estan en grup. Fixeu-vos que fins i tot quan es troben, es donen l'esquena...

  • Si no es relacionen entre elles, com es reproduiexen?
De fet, creiem que ara no es relacionen entre elles perquè no és l'època de reproducció d'aquests amfibis, ja que és a la primavera, als mesos d'abril i maig.

  • De què depenen més les granotes, de l'aigua o del menjar?


Les nostres granotes depenen moltíssim de l'aigua i no tant del menjar. Podrien passar-se molt de temps sense menjar però no pas sense aigua. 
Les "reguem" més de cinc cops al dia i en canvi, de menjar només les hi donem cada dos o tres dies, tot i que sempre les hi deixem mosquetes per si tenen gana.







LES NOSTRES GRANOTES NO FAN CROAC!!

Un fet curiós i estrany. Des de ben petits estem acostumats a que les granotes fan un soroll semblant al "croac" i per tant, esperavem que ens donéssin algun que altre concert.
Però per a la nostra mala sort... les nostres granotes no fan croac!!!
La nostres conclusions són que, o són encara molt petites, o que estan començant a hivernar i per tant, no fan soroll. o bé perquè simplement les "Hyla Cinerea" no fan rauc.


Pel que fa al nostre terrari, hem pogut veure que les granotes han obert les tiges de la planta, però no sabem si és per falta d'aigua, per falta de menjar... 
L'aigua continua estancada, i com heu pogut veure a la fotografia anterior, ja s'ha fet fins i tot molsa. 
També han aparegut femtes per tot el terrari. 

Cal afegir que un dia, al costat de l'estanc (l'estanc és un tupper amb aigua) hi havia un petit espai i una de les granotetes es va colar i va quedar atrapada a sota de l'estanc. La granoteta no podia sortir, així doncs vam haver d'ajudar-la i la vam treure a l'exterior. A partir d'aquest petit accident vam haver de posar paper de cuina entre el tupper i la paret del terrari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada