diumenge, 23 d’octubre del 2011

OBSERVACIÓ: Què viem del nostre ésser viu?

Avui ens hem centrat en l'observació del cos dels nostres insectes.
Hem trobat adient fer un dibuix-esquema per tal de poder escriure les parts que els formen i així conèixer una mica més els nostres petits amics.
Sens dubte la part més cridanera del cos de l'insecte pal són les potes, llargues, primes i flexibles. Tenen sis, tot i que quan estan en posició de camuflatge només es distingeixen quatre, ja que les potes anteriors les apropen al cap per tal de semblar més allargats, i sovint aquestes es poden confondre amb antenes.
Aquestes estan repartides a banda i banda del cos d'una forma paral·lela, les potes posteriors, a prop de la cua, les potes mitjanes, situades al mig del tòrax i les potes anteriors, a prop del cap.

El seu tronc està clarament dividit en tres parts:
Abdomen: És la part posterior de l'animal, arriba des de la cua fins a les potes posteriors. Té uns cercles que simulen l'escorça de l'arbre.

Tòrax: És la part del tronc que va des de les potes posteriors fins al començament de les anteriors. En aquest segment del cos els cercles que es veien en el abdomen han desaparegut i en el mig tenen les potes mitjanes. Podem dividir el tòrax en tres parts: metatòrax, mesotòrax i protòrax, sent aquest últim el més proper al cap de l'insecte.

Cap: És la part del tronc més curta, aproximadament 1/6. D'ella en surten dos antenes curtes. Té dos ulls i una boca molt petita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada