dijous, 6 d’octubre del 2011

Presentem als capgrossos!


Hola a tots i totes. Som el grup de la Judit, la Mireia, la Olga, la Marta i l’Audrey. Com podeu observar a la imatge, la nostra investigació serà dels capgrossos. 
Ens va resultar difícil decidir l’esser viu per observar ja que se’ns van ocórrer diferents animals, entre ells, el pollet. Però poc a poc anàrvem descartant, i vam pensar que seria més interessant dur a terme els capgrossos per tal d’observar el procés de metamorfosis perquè cap de nosaltres l’havíem estudiat i pel que teníem entès era un procés de canvi relativament ràpid. 

Quan vam decidir l’ésser viu, no ens imaginàvem que seria difícil trobar aquest animal. Vam buscar per Internet diferents llocs per comprar capgrossos, trucàvem i en tots els llocs ens deien que no en venien i que no coneixien ningú que vengués. Fins que parlant aquest problema amb els companys, la Georgina, ens va explicar que al seu poble hi havia una bassa plena de capgrossos, li vam demanar si ens podia portar i així va ser. 

Tots sabem que els capgrossos són les granotes, i que aquestes pateixen una sèrie de canvis fins a convertir-se en uns amfibis. Aquest procés el coneixem com a metamorfosi, però realment sabem quins canvis pateixen? Quina evolució segueixen fins convertir-se en granotes adultes?

Doncs bé, nosaltres creiem que és un tema idoni per treballar amb nens de primària, per tal que vivencin aquests canvis i en vegin el seu desenvolupament.

Quan ens vam proposar fer aquest treball ens volíem centrar en aquest procés però a mesura que anàvem cercant informació sobre com vivien aquests amfibis, van anar sorgint unes més preguntes, com per exemple, què passaria si els capgrossos visquessin amb peixos? Els peixos se’ls menjarien? 

Després de dur-nos a terme aquestes preguntes, vam pensar que seria interessant, posar 3 capgrossos amb 3 peixos en una peixera, i altres 5 capgrossos en altra peixera, per així poder respondre les diferents preguntes i observar el canvi. Ens agradaria saber com es desenvolupa la convivència entre aquests dos éssers vius dins d’un mateix hàbitat artificial. 

Són preguntes que esperem anar trobant les respostes a mesura que vagin passant els dies. 

Us anirem informant.

Estem entusiasmades amb aquesta observació! Esperem que vosaltres també. 



2 comentaris:

  1. AQUEST EXPERIMENT M'HA SEMBLAT MOLT BÉ
    US FELICITO!!

    ResponElimina
  2. Hola!!a quina bassa vau anar?tinc q fer un treball també.gràcies

    ResponElimina