diumenge, 30 d’octubre del 2011

Alimentació de les Caridines Japonicas

Les preguntes que ens hem formulat després de l'observació durant les tres setmanes en són moltes. Respecte a l'alimentació, sabem que mengen el que li donem nosaltres, però ens preguntàvem: "Quins altres aliments acostumaven a menjar en el seu hàbitat? Com saben que en aquell moment se li està donant de menjar? El veuen, l'oloren o el senten caure? Es mengen entre elles quan els és difícil sobreviure? Com sostenen i transporten l'aliment a l'hora de menjar? Per on mengen? Fan la digestió?" Creiem  que aquestes preguntes són interessant d'investigar ja que en algun moment o altre les respostes ens poden sorprendre gratament. 


Hem fet un seguiment sobre la situació i hem trobat algunes respostes mitjançant l'observació i fonts d'informació secundàries. Ens hem adonat que molta gent compra gambes pel seu aquari perquè aquestes tendeixen a menjar-se pàrticules minúscules, algues, etc., que embruten l'aigua i d'aquesta manera mantenen més dies l'aquari net. Les gambes accepten tot tipus d'aliment, des d'escates a "pellets", papilla, larves de mosquit, artemia, etc. El seu enorme sentit de l'olfacte queda demostrat quan es tira una mica de menjar a un aquari poblat per Caridinas, que acudeixen immediatament, avançant-se en moltes ocasions als mateixos peixos, fins i tot anant a buscar-ho a la superfície. A més, s'alimenten amb gairebé qualsevol cosa que puguin trobar, incloent animals morts i larves de peixos. En vers el que hem afirmat anteriorment, nosaltres mateixes hem pogut veure que degut a la falta d'aliment una gamba es menjava l'altra quan aquesta ja era morta.

No sabem si una gamba menja per la boca (sembla evident, però no s'aprecia massa bé) o si fa la digestió. Nosaltres pensem que mengen poc i no necessiten fer la digestió, però tampoc ho podem assegurar perquè no hem trobat cap resposta al respecte. 


Aquí adjuntem un enllaç perquè pogueu veure com mengen: 





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada