dijous, 27 d’octubre del 2011

Les Gambes - Característiques descriptives

Les gambes que tenim en el nostre aquari són les Caridina Japonica i aquesta segona entrada la volem dedicar a fer una petita explicació molt breu sobre les característiques més importants d'aquestes.

- Com són?
Morfològicament la gamba és semblant a la resta de gambes tant marines com d'aigua dolça. Presenta cefalotórax, on és distingible una ratlla blanca que finalitza sobre la cua, que seria la part del cap on trobem els òrgans vitals i brànquies de l'animal. En aquesta zona trobem quatre parells de potes que empra per caminar. El seu esquelet rep el nom d'exosquelet sota el qual localitzem l'abdomen i els músculs de l'animal, aquesta zona porta una espècie de membranes emprades per a la natació. La cua, on són distingibles dos o més punts blancs i negres, està formada per Pleopodos que empra per a la realització de moviments bruscs generalment davant un perill. El seu cos és majoritàriament transparent encara que la seva coloració pot variar com a conseqüència de l'aliment ingerit.


- Com es diferencien entre mascles i femelles?
La gran diferència entre mascles i femelles, a més de que les femelles doblen en grandària als mascles, es troba precisament en les taques que els decoren. Les femelles presenten en general aquestes taques de forma longitudinal mentre en els mascles es troben escampats sense ordre aparent.




Fins aquí, una petita explicació molt resumida de les principals característiques descriptives que podem veure en les gambes. En les properes entrades volem fer més referència a algunes temàtiques que ens interessen més com: les relacions i com s'organitzen.

Per altra banda, volem explicar-vos una situació que hem observat i que ens ha semblat molt interessant i realment sorprenent sobre l'alimentació de les gambes i que en la propera entrada explicarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada