dimarts, 1 de novembre del 2011

Què hi ha?

Durant aquesta setmana hem anat observant com en Manolito adoptava un comportament diferent envers la seva companya i com anava fent alguna cosa a la superfície de l’aigua (com podem veure a la fotografia).
 
  • Què està fent a la superfície de l’aigua?
  • Per què no deixa que s’apropi la seva companya?

Aquestes són les dos preguntes que ens vam fer al veure el seu comportament i les quals vam investigar i van donar peu a altres preguntes.

Què esta fent a la superfície de l’aigua?
Al portar-li una companya en Manolito va veure que ja estava preparat per formar una família, llavors va començar a construir un niu. 

I com ho fa?

En Manolito és un tipus de peix anomenat Annabits, els quals poden agafar aire directament de la superfície, doncs fent servir el seu sistema de respiració, agafa aire de la superfície, el reté a la boca durant uns segons i el deixa anar. Llavors aquesta bombolla puja fins la superfície i es queda allà enganxada gràcies a la saliva d’en Manolito. I quan en fa moltes és capaç de fer un niu.

Per què no deixa que s’apropi la seva companya?
Com ja vam veure fa unes setmanes, en Manolito és un tipus de peix molt possessiu, i en aquest cas no atacarà a la seva companya, però no deixarà que s’apropi al niu fins que aquest estigui acabat i llest per deixar els ous.

 Després de tot el que estem vivint  amb el nostre company Manolito, ara volem saber:

  • Com deixaran els ous al niu?
  • Qui es farà càrrec dels ous?
  • Quan naixeran els alevins?

Tot això ho veurem a la pròxima entrada al blog.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada