diumenge, 27 de novembre del 2011

Els capgrossos continuen a casa!!!

Els nostres capgrossos continuen a casa d'una de les components del grup. Malauradament cada vegada ens queden menys capgrossos, de fet ara tenim 3 granotes i 1 capgròs.

Els capgrossos medeixen 2,5 cm aproximadament i es caracteritzaven per tenir la forma semblant a un peix i tenir una respiració pulmonar interna. Ara que han canviat la seva forma, medeixen 1 cm i es caracteritzen per tenir llargues potes, un cos curt, dits palmejats, ulls prominents i absència de cua. Les granotes tenen un estil de vida semi-aquàtic, a diferència dels capgrossos, que és aquàtic. Les granotes ara poden moure's fàcilment a terra, ja són capaces de saltar i escalar.

El procés de transformació dels capgrossos ha estat molt lent, més del que ens esperàvem, ens vam arribar a qüestionar si érem nosaltres que no fèiem bé la nostra labor; si estàvem creant un medi poc idoni per al procés de transformació de capgròs a granota...

De fet, amb l'experiència hem après que als nostres éssers vius els agrada viure amb la seva pròpia brutícia, sí, queda malament dir-ho així, però és del tot cert. Amb el pas dels dies ens hem adonat que els capgrossos es convertien més ràpid en granotes vivint amb la seva greixina. Aquesta qüestió ens ha plantejat més dubtes:
  • Els capgrossos s'alimenten d'algues, però també de la seva porqueria?
  • L'aigua bruta ajuda al procés de transformació de capgròs a granota?
  • Es senten més còmodes si l'aigua està bruta?
  • S'assembla més al seu medi natural aquesta aigua?
D'altres dubtes que ens hem plantejat durant la nostra observació són:
  • Com és diferencia el sexe dels capgrossos?
  • Tenen algun tipus de sentiment?
Durant aquesta setmana continuarem observant les nostres granotes i després hem acordat que ens les repartirem i ens les quedarem com a mascotes!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada