diumenge, 13 de novembre del 2011

Aspectes de tots els éssers vius


Aspectes de tots els éssers vius:
  
Els éssers vius segueixen un cicle vital com és néixer, créixer i desenvolupar-se, i morir. També, realitzen unes funcions vitals com nodrir-se, relacionar-se i reproduir-se. Depèn del lloc on viuen els animals influeix en la seva manera de realitzar les funcions vitals. 

Segons on viuen poden ser:

-          Animals aquàtics: els animals que viuen sempre a l’aigua.
-          Animals terrestres: els animals que viuen a fora de l’aigua.
-          Animals aeris: els animals que es passen una part volant. 

Per créixer i desenvolupar-se, necessiten nodrir-se, és a dir, alimentar-se, respirar i eliminar els residus.
Segons el seu aliment poden ser animals omnívors, aquells que mengen coses variades com carn i plantes; animals carnívors, aquells que mengen carn; per útlim, els herbívors, aquells que mengen vegetals.

Segons com neixen poden ser vivípars, ovípars i ovovivípars:

-          Utilitzem l’adjectiu vivípar per fer esment a la femella que procedeix a parir les seves cries en la fase de fetus ben desenvolupats. En altres paraules, l’animal vivípar és aquell el qual l’embrió es desenvolupa en el ventre matern, en una estructura especial que li permet rebre l'aliment i l'oxigen necessaris per créixer fins al moment del naixement.
-          Els ovípars es reprodueixen a través de la posada d'ous en el mitjà extern. El fetus completa el seu desenvolupament en aquest ou fins al moment de l'eclosió.
-          Els ovovivípars, finalment, són els animals que alberguen els ous en el seu interior fins a l'eclosió, que pot produir-se de forma immediata després de la posada o en un altre moment.

Tots els éssers vius necessiten aigua per viure.

Els animals utilitzen els sentits per obtenir informació del seu entorn i relacionar-se entre ells i amb el medi. Segons el lloc on viuen i la manera de viure, hi ha animals que tenen algun dels sentit molt més desenvolupat que els altres. Per exemple, les granotes i els gripaus el sentit més desenvolupat que tenen és la visió. Els seus ulls solen ser proporcionalment més grans en comparació de la grandària dels seus caps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada