dimecres, 2 de novembre del 2011

La reproduccio de la Caridina Japonica

Durant el temps que hem estat observant les gambes no hem vist cap tipus de reproducció ni cap resultat d’aquesta, per això ens hem formulat diverses preguntes per tal de poder investigar més sobre aquest tema.   

Quantes vegades es reprodueixen? Qui busca a qui? Què fan per acceptar la fecundació de l’altre? Quants ous poden tenir? De quin color són? Quant tarden a néixer? Qui els porta?

La Caradinia Japonica es reprodueix diverses vegades a l'any. La femella abans d'estar llesta per la fecundació fa una muda i allibera a l'aigua feromones, aquestes fan que els mascles comencin a fer-se mes actius i nedin més ràpid al voltant seu. Si el mascle se’n adona ràpid la persegueix i si la femella ho accepta ell posa el seu abdomen sobre ella i és així com es fecunden. Si la femella no ho vol o existeixen altres mascles al seu voltant és possible que s’observin petites baralles.

Després de diversos dies de la fecundació la femella treu els petits ous i els enganxa sota el seu tòrax.  Posa entre 20 i 50 ous, aquests al principi són negres, però es van transformant de color i segons van madurant es van fent mes clars. Transporta a les cries des de que neixen fins aproximadament les 5 setmanes.

Us deixem tres vídeos perquè observeu  com es reprodueixen, com són els ous i com néixen les petites gambes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada